Werf Velm

In opdracht van De Watergroep zal de Divisie Elektromechanica van de Smet Group instaan voor de bouw van de volledige elektromechanische uitrusting van het nieuwe waterproductiecentrum in Velm (Sint-Truiden). Het grondwater in Velm zorgt voor comfortproblemen gezien het van nature veel kalk bevat. Het nieuwe waterproductiecentrum zal daarom uitgebreid worden met een onthardingsinstallatie met een capaciteit van 600 m3/h. De nieuwe installatie bestaat in hoofdzaak uit een nieuwe pompenzaal, 3 korrelreactoren op basis van natronloog en een nabehandeling met 4 open dubbellaagsfilter.
Het gebouw en bijhorende reservoirs worden opgetrokken door bouwbedrijf Houben uit Hasselt.

Parallel aan deze werken zal er in Velm ook een waterreservoir gebouwd worden waar de Divisie Elektromechanica van de Smet Group eveneens zal instaan voor de volledige elektromechanische uitrusting van de pompenzaal met een capaciteit van 3 x 300 m3/h en 2 x 100 m3/h.

De engineering en productie van de piping en laagspanningsborden gebeurt bij Smet volledig door eigen Kempisch personeel en in eigen atelier waardoor deze gespecialiseerde divisie zich de laatste 10 jaar steeds meer op de voorgrond zet en zich weet te ontpoppen als één van de belangrijkste spelers in de watersector voor zowel drinkbaar water, afvalwater met de bouw van pompstations en RWZI’s en industriewater. Voor de montage ter plaatse staan eveneens 25 gespecialiseerde elektrotechniekers en monteurs ter beschikking.

Beide opdrachten samen vertegenwoordigen een omzet van € 2.45 milj.