Smet-F&C nv (Funderings- & Consolidatietechnieken) is een gespecialiseerd funderingsbedrijf, dat oplossingen realiseert voor uw funderings- of bouwputprobleem.

Het volledig pallet van gespecialiseerde funderingstechnieken in één hand biedt voordelen: een betere optimalisatie van het totaalontwerp, meer zekerheid i.v.m. uitvoeringsplanning en grotere duidelijkheid en verantwoordelijkheid.

Smet-F&C biedt ontwerpverbetering via ervaren projectleiders bijgestaan door eigen studie-, teken- en computermodelleringsbureel die zorgen voor technische ontwerpverbeteringen en economie qua kosten en planning.

Er worden totaaloplossingen voor bouwputten geboden. Smet-F&C neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de uitvoering van bouwputten zowel grondkerende wanden, de graafwerken als ook de afwerking van wanden en vloerplaat. Smet-F&C is de funderingsspecialist voor infrastructuur, burgerlijke bouwkunde en collectorwerven. De grote capaciteit uitvoeringsmaterieel biedt maximale garanties voor planning. De uitgebreide ervaring en de talrijke referenties in alle mogelijke ondergrondsitutaties in heel Europa bieden zekerheid voor succes.

Smet-F&C biedt zijn klanten voordelen door betere en competitieve oplossingen uit te werken, door vernieuwing en innovatie:

  • De gepatenteerde TSM-soilmix techniek won de Innovatieprijs 2006 van de Confederatie Bouw(2006).
  • Het ontwerp voor de Noord-Zuidlijn Metro Amsterdam won de Innovatieprijs Hubert Raedschelders (2005).
  • Smet-F&C won de KVIV Innovatieprijs Hubert Raedschelders (1998) met de VHP-LR palen voor de ondervangingswerken van de Beurs van Berlage (Amsterdam).