Trede 3

Met enige trots kunnen wij melden dat Smet-Tunnelling, na een intake audit en een 3-daagse intensieve observatie audit door TÜV eind juni, trede 3 van de Veiligheidsladder heeft behaald.

Het gaat hier niet zozeer om het wat je doet aan veiligheid, maar eerder hoe het in je cultuur zit ingebakken. De auditters focussen zich daarom vooral naar de houding en het bewust zijn van eenieder m.b.t. veiligheid. Smet-Tunnelling scoorde hierop 85%, daar waar je min. 80% moet behalen. Men prees ST vooral over de open communicatie, de betrokkenheid van het management, de mogelijkheid tot inbrengen van input op gebied van veiligheid door eenieder en de directe lijnen.

Vandaag kwam het certificaat toe. Met dit certificaat blijven wij op de leverancierslijst van ProRail staan als enige Belgische boorder voor de categorie SE-A (t/m diam. 1000) en SE-B (> 1000). Ook bouwheer Tennet hanteert deze veiligheidsladder.

Bij deze dank aan alle projectleiding, werfleiding en arbeiders die hieraan hebben meegewerkt, alsook preventieadviseur Rien Ossenblok en vooral Nico Minnen die alles tot in de puntjes heeft georganiseerd!

Certificaat Trede 3 Smet-Tunnelling