Partnerschap met ESF

Beschrijving van het project

De organisatie onderdompelen is een digitaliseringsproject dat alle facetten van het bedrijf omvat, dat is in een notendop de omschrijving van het project.

Alle werknemers worden meegenomen in opleidingen om zich te bekwamen in digitale vaardigheden, in het omgaan met IT om zo de competenties van de betrokkenen optimaal in te zetten in de Smet-wereld die beetje bij beetje ook steeds digitaler wordt.

Dit wil zeggen dat wij waar we kunnen, trachten de papieren manier van werken zoveel mogelijk proberen om te zetten in een digitale manier van werken. Een manier die ons toelaat om sneller te werken, maar ook kunnen we zo iedereen in het smartphone-tijdperk op een relatief eenvoudige manier betrekken bij onze vernieuwingen. Dat digitalisering nog vele andere voordelen biedt is al langer bewezen, en daarom voor ons ook een reden om waar we kunnen in de opleidingen én werkwijzen dit ook toe te passen.

Doelomschrijving

Na het afronden van dit project zouden alle werknemers in elke laag van het bedrijf middels de diverse digitale hefbomen die ze verkregen hebben in deze periode, op verschillende vlakken een vooruitgang moeten geboekt hebben. Dit zou op administratief vlak voelbaar moeten zijn bij bv de verwerking van aangekochte goederen, de registratie van de diverse opleidingen die georganiseerd worden, vergaderingen met onze buitenlandse divisies en werven zouden hierdoor vergemakkelijkt moeten worden, gevaarlijke situaties op de werven en bedrijfsterreinen kunnen op eenvoudige wijze gemeld én opgevolgd worden, kortom het zou een vereenvoudiging moeten worden die zich exponentieel moet voltrekken. De opleidingen die voorzien worden zullen ook na dit project nog verder blijven lopen en ook verder uitgebouwd worden, de instroom van nieuwe medewerkers zal meer en meer bestaan uit digitaal meer onderlegde collega’s.

Steun van ESF

Bijdrage vanuit ESF: 20.714 euro

Bijdrage vanuit VCF: 31.071 euro