De Kempenaar 2020

Wij zijn genomineerd voor De Kempenaar 2020!

In tijden van crisis zoeken mensen naar ankerpunten. In het tot nog toe turbulente jaar 2020 gaat ETION voor De Kempenaar weer op zoek naar die spreekwoordelijke rots in de branding. Dit jaar hebben wij de eer om genomineerd te zijn.

Etion zoekt voor De Kempenaar een bedrijf dat:

  • actief is in de Kempen en dat de laatste jaren de regio op de kaart heeft gezet
  • een belangrijke impact heeft op de tewerkstelling in de regio
  • financieel gezond is en oog heeft voor succes op lange termijn
  • onderneemt op een duurzame manier
  • zorgt voor het welzijn van haar medewerkers en leiderschap hoog in het vaandel draagt

Sinds 1900 is ons Kempisch boorbedrijf gespecialiseerd in ondergrondse, innoverende technieken. Geleid door de vierde generatie Dirk en Wim Smet.

Onze oorsprong mag dan lokaal zijn, onze activiteiten zijn dat beslist niet! Met projecten in o.a. Milaan, Athene, Kopenhagen, Tel Aviv en Parijs bieden we een meerwaarde over heel de wereld door technisch en kwalitatief betere oplossingen te creëren.

Veel boorprojecten zijn onderdeel van trein-, metro- of waterzuiveringsprogramma’s. Aangevuld met maritiem transport en openbaar vervoer. Daarbij staat duurzaamheid uiteraard voorop. Die filosofie wordt ook weerspiegeld in ons nieuw, energieneutraal bedrijfsgebouw waarvan de werken recent werden afgerond.

Ondanks de coronacrisis blijft ons familiebedrijf groeien.

Dit najaar haalden we zelfs nog 3 grote projecten binnen. Ze zullen voor een groot percentage van onze omzet zorgen in 2021.

Dankzij deze groei telt Smet Group momenteel +/- 550 werknemers en verwelkomden we vorig jaar maar liefst 80 nieuwe collega’s. Daar waar andere bedrijven in onze sector meestal met buitenlandse onderaannemers werken, kiezen we er steeds voor om mensen op onze eigen payroll te plaatsen. We hanteren een uitgebreid opleidings- en coachingsprogramma om Kempische arbeiders te vormen tot gespecialiseerde vakmensen. Op die manier wordt vakmanschap, know-how en kwaliteit lokaal verankerd. In het kader van het profit sharing programma, delen ook alle Smet Group collega’s sinds 2019 in de winst. Een primeur voor de Kempen!

Jij beslist nu of wij ons De Kempenaar van 2020 mogen noemen. Stem hier en laat van je horen!

Dankjewel.