6 redenen waarom Smet de trofee van De Kempenaar 2020 verdient

Iedereen weet het ondertussen. Smet Group is genomineerd voor De Kempenaar 2020. Etion reikt deze felbegeerde award uit aan dé Kempische onderneming die de streek op de kaart weet te zetten. Natuurlijk gaan we hier als trots Kempisch bedrijf volop voor. We verdienen het ook om deze prijs te winnen. Lees de 6 redenen en kom erachter waarom.

1. Kempenaars in hart en nieren

Smet Group is opgericht in 1900 door Alfons Smet. Nu, 120 jaar later staat de 4de generatie, Dirk en Wim Smet, aan het roer. Ons hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in de Kempen. In het pittoreske Dessel om precies te zijn. Onze oorsprong en verbondenheid mogen dan lokaal zijn, onze activiteiten zijn dat beslist niet! Met werven in Kopenhagen, Genève, Duitsland, Nederland, Tel Aviv en Parijs bieden we een Kempische meerwaarde over heel de wereld.

2. Gezond en wel

Corona krijgt ons niet klein. De corona crisis is een uitdaging. Respectvol overleg en samenwerking met onze collega’s en onze vakbondsafgevaardigden hebben ervoor gezorgd dat we altijd veilig zijn kunnen blijven werken met minimaal oponthoud. Zo blijven we in deze uitdagende tijd groeien om een gezonde toekomst uit te bouwen voor Smet Group en voor onze collega’s.

3. Werkgelegenheid voor de Kempen

Met meer dan 550 werknemers, de afgelopen jaren + 80 collega’s extra per jaar, hebben we een belangrijke impact op de tewerkstelling in de Kempen. Waarvan 95% op eigen payroll. Een unicum in de bouwsector. Jaarlijks bieden we al onze collega’s een uitgebreid opleidings- en coachingsprogramma aan. Smet investeert structureel in mensen: meer dan 1.900 opleidingssessies per jaar via 90 interne Smet coaches. Zo krijgen ook tal van kansarmen de kans om aan de slag te gaan bij ons en door te groeien tot managementniveau.

4. Smet collega’s

We ondersteunen onze collega’s niet enkel op gebied van opleidingen en ontwikkeling. We onderhouden een duurzame samenwerking met al onze Smet collega’s door jaarlijks een fietsevent te organiseren. Deze verloopt, naar Kempische traditie, met veel toegejuich en ambiance. Ook Preventie & Bescherming ligt bij ons hoog in het vaandel. Dit doen we digitaal, georganiseerd en gecoördineerd via de Smet Group veiligheidsapp. Maar we steunen ook onze collega’s buiten de werksfeer. Een voorbeeld hiervan is de sponsoring van onze Smet Group collega Sara Van Peer. Sara nam deel aan het WK marathon mountainbike in het Italiaanse Auronzo di Cadore. Dit was een hele onderneming waar wij haar maar al te graag een handje bij hielpen.

 

5. Duurzaamheidstechnieken

Met onze duurzaamheidstechnieken zoals geothermie, innovatieve funderingsoplossingen voor metro, trein en maritiem transport (kades, sluizen enz), waterproductie & zuiveringsinstallaties, geboorde tunnels voor afvalwater & stormstorage en zoveel meer leveren we een steeds grotere bijdrage in de strijd tegen de klimaatopwarming en voor een betere leefomgeving.

6. Duurzame samenwerkingen met partners

Dit alles was niet mogelijk zonder onze partners. We onderhouden al jaren lange termijn samenwerkingsverbanden met tal van collega aannemers in de Kempen en buiten de regio met wie er systematisch en veelvuldig in THV (tijdelijk handelsvennootschap) wordt gewerkt. Maar ook onze samenwerking met overheden, VITO, Agentschap Ondernemen en de VDAB waarderen we enorm. Zo hebben we langdurige werklozen een job gegeven en milieu projecten uitgebouwd over heel België.

 

Laat van je horen en stem op Smet Group voor De Kempenaar 2020.